Seat Ibiza - testy, porady, recenzje, tuning samochodowy

KLUB SEAT IBIZA POLSKA
Forum miłośników marki Seat Ibiza


Łączny czas online:







Zgłoś swojego Seata do konkursu !

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lut 2010, o 15:24 
Offline
Uzytkownik
Uzytkownik

Dołączył(a): 7 lis 2007, o 10:15
Posty: 140
Lokalizacja: Międzybrodzie B.
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 23h 41m 21s
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
auto: było: Seat Ibiza 2000r 1,9TDI (AGR) 126PS 270NM
jest: Skoda Octavia 2002r 1.9TDI (ASV) 110PS(narazie)
odświeżam temat: Wciąż borykam się z brakiem połączenia z kompa z autem. Udało mi się połączyć dopiero po wyciągnięciu bezpiecznika od licznika, po zczytaniu błędów są 2: 1) Kontrolka świeć żarowych zwarcie do masy - błąd sporadyczny, 2) moduł sterujący zablokowany błąd sporadyczny. Nie mam już pomysłów co zrobić dodam że radio wyciągłem. Bardzo proszę o pomoc, ostatnio nie doczekałem się żadnej odpowiedzi już siły tracę

_________________
Było:
AUTO: Seat Ibiza
SILNIK: 1,9TDI agr
ROCZNIK: 2000
Jest:
Skoda Octavia I
SilnikL 1.9TDI ASV
Rocznik: 2002


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Reklamy Google
Post
Online
Avatar u�ytkownika

Dołączył(a): 6 kwi 2008, o 22:00
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lut 2010, o 19:34 
Offline
Uzytkownik
Uzytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 gru 2008, o 13:08
Posty: 956
Lokalizacja: Konin/WLKP
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 1d 3m 34s
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy
auto: IBIZA FL ASV 02r.
mozesz jasniej? po co wyciagasz bezpicznik i radio? opisz dokladniej ten problem

_________________
Obrazek

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lut 2010, o 20:12 
Offline
Uzytkownik
Uzytkownik

Dołączył(a): 7 lis 2007, o 10:15
Posty: 140
Lokalizacja: Międzybrodzie B.
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 23h 41m 21s
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
auto: było: Seat Ibiza 2000r 1,9TDI (AGR) 126PS 270NM
jest: Skoda Octavia 2002r 1.9TDI (ASV) 110PS(narazie)
kiedyś gdzieś przeczytałem ze radio jak zawilgnie to jest problem z połączeniem faktycznie mi to pomagało gdy nie mogłem sie połaczyć wyciągałem bezpiecznik od radia i po problemie ale niestety aktualnie wyciągnięcie nie pomaga, a za to pomaga odłączenie bezpiecznika od licznika wtedy mogę się podpiąć pod sterownik mało tego to pod ABS zawsze mnie puszcza. Nie moge zrobić logów dynamicznych no bo bez licznika auto zapala na 1sec i gaśnie

_________________
Było:
AUTO: Seat Ibiza
SILNIK: 1,9TDI agr
ROCZNIK: 2000
Jest:
Skoda Octavia I
SilnikL 1.9TDI ASV
Rocznik: 2002


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lut 2010, o 22:21 
Offline
Uzytkownik
Uzytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 gru 2008, o 13:08
Posty: 956
Lokalizacja: Konin/WLKP
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 1d 3m 34s
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy
auto: IBIZA FL ASV 02r.
moze zajrzyj i przeczysc styki na poczatek do kostki przy ecu w koncu jest na podszybiu i narazony na kaprysy natury

_________________
Obrazek

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2010, o 13:34 
Offline
Uzytkownik
Uzytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 paź 2009, o 12:05
Posty: 224
Lokalizacja: Przywidz k/Gdańska
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 4d 2h 23m 23s
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
auto: 6K, 1.4, AEX
kupiłem interfejs VAG. niestety nie działa on komputer go widzi ale za to ani Vag Com anie polski Vag ani VWtool nie widzi samochodu poprzez interfejs co to może być????? jestem laikiem w tych sprawach więc proszę o proste odpowiedzi :-P z góry dzieki co by tam jeszcze można było poprzestawiać???

_________________
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today." James Dean
PROSTO. ELEGANCKO.

- kupię dokładkę przedniego zderzaka ibi 6K po 97r. (szeroka lub wąska bez znaczenia)


Ostatnio edytowano 23 lut 2010, o 13:37 przez maly88, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2010, o 13:35 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 paź 2006, o 19:47
Posty: 6205
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 9d 13h 25m 47s
Podziękował : 14 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy
auto: ASZ
jaki system opracyjny masz ?

_________________
Obrazek
jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie i nie tylko to zapraszam do mojego chomika
Obrazek

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2010, o 13:37 
Offline
Uzytkownik
Uzytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 paź 2009, o 12:05
Posty: 224
Lokalizacja: Przywidz k/Gdańska
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 4d 2h 23m 23s
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
auto: 6K, 1.4, AEX
Vista. A jest jakaś różnica między sterownikami??

_________________
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today." James Dean
PROSTO. ELEGANCKO.

- kupię dokładkę przedniego zderzaka ibi 6K po 97r. (szeroka lub wąska bez znaczenia)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2010, o 13:53 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 paź 2006, o 19:47
Posty: 6205
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 9d 13h 25m 47s
Podziękował : 14 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy
auto: ASZ
tak podejrzewałem ze albo masz Viste albo Win 7 ... jest róznica tak ze pod tymi systemami sa czesto problemy z VAGiem .. musisz z tego co pamietam robic wszystko z poziomu administratora aby nie było problemów

_________________
Obrazek
jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie i nie tylko to zapraszam do mojego chomika
Obrazek

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2010, o 14:01 
Offline
Uzytkownik
Uzytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 paź 2009, o 12:05
Posty: 224
Lokalizacja: Przywidz k/Gdańska
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 4d 2h 23m 23s
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
auto: 6K, 1.4, AEX
z poziomu administratora a jak to?? :oops: ja mam tylko jedno konto na kompie i wydaje mi się że jest administracyjne

EDIT: sprawdziłem są ustawione uprawnienia administratora...
co jeszcze może być nie tak??

_________________
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today." James Dean
PROSTO. ELEGANCKO.

- kupię dokładkę przedniego zderzaka ibi 6K po 97r. (szeroka lub wąska bez znaczenia)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2010, o 14:50 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 paź 2006, o 19:47
Posty: 6205
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 9d 13h 25m 47s
Podziękował : 14 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy
auto: ASZ
a jak ustawienia portu COM :?:
ponizej masz na szybko instrukcję konfiguracji portów:

W przypadku stosowania interfejsu usb instalujemy drivery usb wg. instrukcji:

1) podlaczamy interfejs
2) kiedy system zapyta sie o lokalizaje driverow - wskazujemy katalog na plycie CD lub HDD[najczęściej CD]
system zainstaluje je automatycznie.
sprawdzamy to w:

-> Panel sterowania/system/sprzet/menedzer urzadzen/

- w kontrolerach USB - USB Serial Converter
- w portach COM i LPT - USB Serial Port

sprawdzamy jaki numer portu COM (USB Serial Port) przypisał system
i taki sam wybierz w programie. Jeżeli zdarzy się systemowi przypisać
port COM spoza zakresu (np. COM10, COM5 itp.) wtedy należy zmienić
ustawienie USB Serial Port ręcznie:


-> Panel sterowania/system/sprzet/menedzer urzadzen/porty (COM i LPT)

USB Serial Port/Port settings(ustawienia portu)/Advanced(zaawansowane)/ wybor portu com

_________________
Obrazek
jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie i nie tylko to zapraszam do mojego chomika
Obrazek

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2010, o 14:53 
Offline
Uzytkownik
Uzytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 paź 2009, o 12:05
Posty: 224
Lokalizacja: Przywidz k/Gdańska
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 4d 2h 23m 23s
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
auto: 6K, 1.4, AEX
mam to wzystko ustawione przeszedłem przez wszystkie porty ustawiałem takie same w vag comi'ie i menedżerzeże i nic jest jeszcze jedna opcja mój kabelek może byćlipny bo brak echa w obd tester :-(

_________________
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today." James Dean
PROSTO. ELEGANCKO.

- kupię dokładkę przedniego zderzaka ibi 6K po 97r. (szeroka lub wąska bez znaczenia)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2010, o 16:46 
Offline
Uzytkownik
Uzytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 gru 2008, o 13:48
Posty: 141
Lokalizacja: Grójec/WGR/KMY
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 2d 16h 26m 14s
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
auto: Ibiza 1,9 TDI mod
Seat Altea 2.0 TDI
u nie na viscie żaden vag nie odpalał z kablem, jako ze mam na lapku zainstalowane dwa systemy, wybrałem XP i cos sie zaczęło dziać. W moim przypadku do prawidłowego działania był potrzebny program vag com 208.1! Zaden inny nie widzial interfejsu:( jeżeli ktos ze znajomych ma XP poproś o pomoc i podepnij sie jeszcze raz pod autko z przekręconym zapłonem! Pozdrawiam.

_________________
moja była ... :(==> => Odwiedź moją stronę SEAT IBIZA SPORT II FL ;) <=
=> obecna" onclick="window.open(this.href);return false; <=


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2010, o 17:08 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 kwi 2009, o 09:28
Posty: 9326
Lokalizacja: Mława
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 57d 24m 47s
Podziękował : 31 razy
Otrzymał podziękowań: 589 razy
auto: Vario't
Mi na viscie też nie udało sie uruchmić vaga ale na xp smiga az milo :lol:

_________________
Tam gdzie kończą się pomysły, ja zaczynam tworzyć :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2010, o 17:18 
Offline
Uzytkownik
Uzytkownik

Dołączył(a): 2 maja 2007, o 21:00
Posty: 152
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 2d 21h 1m 38s
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
auto: Golf III TDi 1z
Ibiza 6l BBY
Na viscie też powinno odpalić bez problemu. Ewentualnie trzeba dać tryb zgodności z xp i uruchamiać jako administrator. Ja u siebie na początku miałem problem z połączeniem z silnikiem ale to byla kwestia ustawień w opcjach vaga.

_________________
Jeśli pomogłem wciśnij "pomógł" :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2010, o 23:51 
Offline
Uzytkownik
Uzytkownik

Dołączył(a): 28 maja 2008, o 09:29
Posty: 143
Lokalizacja: Środa Wlkp.
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 1d 1h 15m 39s
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
auto: Seat Ibiza FL 1.9 TDI
Może coś z samochodem?? Zdarzyło mi się że na OBD nie było zasilania.

_________________
Ibiza 1,9 TDI ASV+216+AWX


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re:
PostNapisane: 23 kwi 2010, o 20:15 
Offline

Dołączył(a): 23 kwi 2010, o 20:03
Posty: 1
Płeć: Obojniak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 0s
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
auto: VW
antojuja napisał(a):
wiec problem rozwiazany, dokladnie niewiem co bylo ale kolega ,,komputerowiec'' powiedzial ze chodzilo o sterowniki i zgranie wszystkiego do kupy, mx7 to podkrecony xp wiec ponoc sterow. musza byc dopasowane odpowiednio tyle wiem, dzieki za zaintereowanie wszystkim, tematu nie zamykam moze bedzie pomocny, w razie co moge podeslac te stery


Mozesz wrzucic te stery, tez mam mx7 i obawiam sie ze moj problem lezy w "podrasowanej se7en".


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów
Powered by phpBB ® Forum Software © phpBB Group