Seat Ibiza - testy, porady, recenzje, tuning samochodowy

KLUB SEAT IBIZA POLSKA
Forum miłośników marki Seat Ibiza


Łączny czas online:







Zgłoś swojego Seata do konkursu !

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 28  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 maja 2011, o 07:59 
Offline
Uzytkownik
Uzytkownik

Dołączył(a): 10 lis 2009, o 07:08
Posty: 28
Lokalizacja: Rzeszów
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 13h 34m 41s
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
auto: Ibiza II 1.9 GT TDi
Heh, przemyłem pilota dużą dawką spirytusu salicylowego (już 2 raz, za pierwszym razem pół roku temu ale delikatnie), podgrzałem suszarką żeby dobrze wysuszyć i kur** działa już tydzień jak nowy. Skubaniec dostał takiej mocy że z 200m potrafi otworzyć hahahahaha Nie wiem, cud sie stał czy coś ale ja jestem szczęśliwy że tyle kasy zostało w kieszeni :D Pozdrawiam i mam nadzieje że już do tego tematu nie wróce :D

_________________
TOMASZ GOLLOB I JAROSŁAW HAMPEL !! PANOWIE CHWAŁA I CZEŚĆ I UWIELBIENIE !!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Reklamy Google
Post
Online
Avatar u�ytkownika

Dołączył(a): 6 kwi 2008, o 22:00
PostNapisane: 2 maja 2011, o 08:25 
Offline

Dołączył(a): 2 maja 2011, o 07:58
Posty: 2
Płeć: Obojniak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 0s
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
auto: Seat Ibiza 1,9
Witam.A ja mam taki problem kupilem ibizę 2002r inie mam kluczyka z pilotem.Mam tylko 1 zwykły.
Mam centralny zamek i moduł komfortu 6Q0 959 433 E i wiem ze auto miało taki kluczyk z pilotem na 2 przyciski.
Może ktoś wie o jakim numerze mam kupić ten pilot aby pasował do tego modułu komfortu.
Z góry dziękuję za poradę.Poz.Janek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 maja 2011, o 08:42 
Offline
Uzytkownik
Uzytkownik

Dołączył(a): 8 mar 2009, o 13:32
Posty: 2632
Lokalizacja: częstochowa
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 23d 21h 19m 15s
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 66 razy
auto: seat ibiza sport (99-02) ASV +
Witam, jeśli jest to ibiza 99-02 FL, to ja mam taki nr. kluczyka
SIMENS433,92MHz i ta częstotliwość jest bardzo ważna, może być ze skody, audi, vw, ale ważne, żeby była ta częstotliwość 433,92MHz i pod spodem jest jeszcze taki nr. 5WK4 790/97/98.
Z tego co się orientuję to przed liftem miały tę samą częstotliwość, jednak niech jeszcze inni się wypowiedzą.
Pozdrawiam.

_________________
Tomek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 maja 2011, o 21:02 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 kwi 2009, o 09:28
Posty: 8875
Lokalizacja: Mława
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 51d 15h 21m 5s
Podziękował : 29 razy
Otrzymał podziękowań: 551 razy
auto: Vario't
Jeśli ma moduł komfortu to nie ma ibi z lat 99-02 :) Trzeba się dokopać do modułu komfortu, na nim powinna być naklejka z jakimi częstotliwościami pracuje. Bo bywa tak że możesz mieć 433,92MHz i 434MHz, albo tylko 434MHZ. Na nalepce na module komfortu będzie napis jaka częstotliwość jest dobra

_________________

Tam gdzie kończą się pomysły, ja zaczynam tworzyć :)
ObrazekObrazek



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 maja 2011, o 21:52 
Offline
Uzytkownik
Uzytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 sty 2010, o 20:57
Posty: 555
Lokalizacja: Rzeszow
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 9d 4h 1m 5s
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 16 razy
auto: vario 6k AHU+
Dlaczego jak wcisne guzior na pilocie na chwile to zamyka tylko centralny a jak potrzymam dłużej to dopiero zaczyna mrugać kontrolka od alarmu? To tak normalnie czy znowu muszę coś dłubać? :rotfl:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 maja 2011, o 21:55 
Offline
Uzytkownik
Uzytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 paź 2009, o 18:46
Posty: 252
Lokalizacja: Piła
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 15d 1h 56m 44s
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
auto: Ibiza 6K AFN+
Chyba normalne bo mam tak samo w swojej Ibi 6K.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 maja 2011, o 23:20 
Offline
Uzytkownik
Uzytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2011, o 19:30
Posty: 30
Lokalizacja: Mszczonów
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 19h 38m 19s
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
auto: Seat Ibiza 1.4 - 1998r
Ja natomiast mam jakiś grubszy problem z centralką.

A polega on na tym, że pilot działa tylko jakiś czas po tym jak płytkę drukowaną z układem oczyści się spirytusem (perfumami itp.) a później znów przestaje działać. Dioda na pilocie normalnie ale nie ma żadnej reakcji ze strony samochodu. Po każdej kąpieli w spirytusie pilot po wyschnięciu działa jakiś czas. Nie wiem jaka jest tego przyczyna.

Może zna ktoś sposób na konserwację tej płytki?

_________________

Obrazek

. Człowiek nie jest doskonały, ale doskonale sobie z tym radzi.
. Wizytówki za szybę do reklamy klubu: http://www.klubseatibiza.pl/forum/viewtopic.php?f=23&t=34172

. kskit.pl - pomoc informatyczna


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 maja 2011, o 10:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 kwi 2009, o 09:28
Posty: 8875
Lokalizacja: Mława
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 51d 15h 21m 5s
Podziękował : 29 razy
Otrzymał podziękowań: 551 razy
auto: Vario't
Trzeba płytkę oczyścić, przelutować, wygrzać i poprawić luty. Ci co klucze dorabiają też czasem akie rzeczy robią...

_________________

Tam gdzie kończą się pomysły, ja zaczynam tworzyć :)
ObrazekObrazek



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 maja 2011, o 17:30 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2007, o 12:05
Posty: 1515
Lokalizacja: ווארשע פאַרלאַנג
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 38d 12h 58m 47s
Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy
auto: Toyota Corolla
wracając do tematu otwierania bagażnika z pilota w Ibizie 6L, informuje ze przytrzymanie srodkowego przycisku przez 3s w pilocie (scyzoryk) nie dziala... :-x

_________________
Obrazek
Toyota Corolla X by POL_SC
Seat Ibiza 1.9 TDI by POL_SC


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 maja 2011, o 23:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 kwi 2009, o 09:28
Posty: 8875
Lokalizacja: Mława
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 51d 15h 21m 5s
Podziękował : 29 razy
Otrzymał podziękowań: 551 razy
auto: Vario't
11tego na spociku jak będziesz to się obada. Generalnie moduł komfortu musi być do tego oprzystosowany, on steruje otwieraniem. Moze tylko wystarczy wlaczyc funkcje w vagu, choc watpie. Niedlugo, moze jutro/pojutrze będe podpinal paska 05r co tez ma przycisk w pilocie, a nie odskakuje klapa po nacisnieciu. To obadam czy jest cos do wlaczenia na vagu

_________________

Tam gdzie kończą się pomysły, ja zaczynam tworzyć :)
ObrazekObrazek



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 maja 2011, o 17:14 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 maja 2011, o 16:55
Posty: 164
Lokalizacja: Tychy
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 7d 10h 8m 42s
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
auto: SEAT Iza 6L '03
Ktoś wie jaki jest koszt dorobienia klucza z pilotem do Ibizy?


Ostatnio edytowano 4 cze 2011, o 07:23 przez firefighter, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 maja 2011, o 19:29 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 kwi 2009, o 09:28
Posty: 8875
Lokalizacja: Mława
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 51d 15h 21m 5s
Podziękował : 29 razy
Otrzymał podziękowań: 551 razy
auto: Vario't
Zalezy jaki rok. Od 50zl do jakichś 1200zł albo lepiej

_________________

Tam gdzie kończą się pomysły, ja zaczynam tworzyć :)
ObrazekObrazek



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 cze 2011, o 07:23 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 maja 2011, o 16:55
Posty: 164
Lokalizacja: Tychy
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 7d 10h 8m 42s
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
auto: SEAT Iza 6L '03
Iba 2003


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 cze 2011, o 15:55 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2007, o 12:05
Posty: 1515
Lokalizacja: ווארשע פאַרלאַנג
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 38d 12h 58m 47s
Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy
auto: Toyota Corolla
Marianoo napisał(a):
11tego na spociku jak będziesz to się obada. Generalnie moduł komfortu musi być do tego oprzystosowany, on steruje otwieraniem. Moze tylko wystarczy wlaczyc funkcje w vagu, choc watpie. Niedlugo, moze jutro/pojutrze będe podpinal paska 05r co tez ma przycisk w pilocie, a nie odskakuje klapa po nacisnieciu. To obadam czy jest cos do wlaczenia na vagu


Udało Ci się coś w tym temacie? ;)

_________________
Obrazek
Toyota Corolla X by POL_SC
Seat Ibiza 1.9 TDI by POL_SC


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 cze 2011, o 16:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 kwi 2009, o 09:28
Posty: 8875
Lokalizacja: Mława
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 51d 15h 21m 5s
Podziękował : 29 razy
Otrzymał podziękowań: 551 razy
auto: Vario't
Tak w pasku jest włączone selektywne otwieranie na vagu. Jak pilotem nacisnie sie raz, to drzwi kierowcy sie otwierają, a reszta za pomoca przycisku we wnetrzu, albo naciska się dwa razy przycisk otwarcia drzwi w pilocie i wsio się otwiera

_________________

Tam gdzie kończą się pomysły, ja zaczynam tworzyć :)
ObrazekObrazek



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 cze 2011, o 22:07 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2007, o 12:05
Posty: 1515
Lokalizacja: ווארשע פאַרלאַנג
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 38d 12h 58m 47s
Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy
auto: Toyota Corolla
Marianoo napisał(a):
Tak w pasku jest włączone selektywne otwieranie na vagu. Jak pilotem nacisnie sie raz, to drzwi kierowcy sie otwierają, a reszta za pomoca przycisku we wnetrzu, albo naciska się dwa razy przycisk otwarcia drzwi w pilocie i wsio się otwiera


Ok u mnie jest tak samo, a co z klapą bagażnika? ;)

_________________
Obrazek
Toyota Corolla X by POL_SC
Seat Ibiza 1.9 TDI by POL_SC


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 cze 2011, o 12:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 kwi 2009, o 09:28
Posty: 8875
Lokalizacja: Mława
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 51d 15h 21m 5s
Podziękował : 29 razy
Otrzymał podziękowań: 551 razy
auto: Vario't
z pilota? Zapomnij:) No chyba ze chcesz rzezbic. Na silowniki sprezynki, wejsc w eeprom modulu komfortu, przeprogramowc go, a i musisz miec pilot trzyprzyciskowy... Na forum passata poczytaj bo tam ruszyli z tym co i jak.

_________________

Tam gdzie kończą się pomysły, ja zaczynam tworzyć :)
ObrazekObrazek



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 cze 2011, o 18:02 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2007, o 12:05
Posty: 1515
Lokalizacja: ווארשע פאַרלאַנג
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 38d 12h 58m 47s
Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy
auto: Toyota Corolla
Marianoo napisał(a):
z pilota? Zapomnij:) No chyba ze chcesz rzezbic. Na silowniki sprezynki, wejsc w eeprom modulu komfortu, przeprogramowc go, a i musisz miec pilot trzyprzyciskowy... Na forum passata poczytaj bo tam ruszyli z tym co i jak.


Hmm to dziwne, gdyż:
1. pilot 3 przyciskowy mam
2. jak otworzy "podwójnym" kliknięciem cały samochód otwiera się również zamek klapy bagażnika, natomiast jest jakaś funkcja zabezpieczenia ponieważ po ok 60 sekundach gdy nie otworzę klapy bagażnika zamek zamyka się i trzeba otworzyć jeszcze raz.
Więc skoro sam się zamyka zamek to może można jakoś dopasować do tego 3 przycisku otwieranie...

_________________
Obrazek
Toyota Corolla X by POL_SC
Seat Ibiza 1.9 TDI by POL_SC


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 cze 2011, o 21:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 kwi 2009, o 09:28
Posty: 8875
Lokalizacja: Mława
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 51d 15h 21m 5s
Podziękował : 29 razy
Otrzymał podziękowań: 551 razy
auto: Vario't
hmm a Ty chcesz zeby z tego przycisku tylko klapa sie odblokowywala? Bo teraz na topie jest samoczynne podnoszenie sie klapy z pilota i o tym myslalem ze tak chcesz:)

_________________

Tam gdzie kończą się pomysły, ja zaczynam tworzyć :)
ObrazekObrazek



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 cze 2011, o 00:03 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2007, o 12:05
Posty: 1515
Lokalizacja: ווארשע פאַרלאַנג
Płeć: Chłopak
Ostrzezenia: (0%)
Online: 38d 12h 58m 47s
Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy
auto: Toyota Corolla
Marianoo napisał(a):
hmm a Ty chcesz zeby z tego przycisku tylko klapa sie odblokowywala? Bo teraz na topie jest samoczynne podnoszenie sie klapy z pilota i o tym myslalem ze tak chcesz:)


nie nie, bez przesady, chciałbym żeby tylko sama klapa się odblokowywała ;)

_________________
Obrazek
Toyota Corolla X by POL_SC
Seat Ibiza 1.9 TDI by POL_SC


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 28  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów
Powered by phpBB ® Forum Software © phpBB Group